Bună, cititori! Până acum, luna aprilie a fost cea mai slabă din punct de vedere al lecturilor. Deși am citit doar zece cărți, poveștile au compensat această lipsă de chef de a lectura.
Alegerea de Kiera Cass
Alegerea a fost o carte care m-a binedispus. Cu o acțiune care nu mi s-a părut prea complexă, primul volum din serie ne vorbește despre treizeci și cinci de fete care au parte de o șansă unică, anume aceea de a deveni soția prințului Mason, dar nu înainte de a trece prin niște probe. Norocul sau ghinionul face că America să aibă vârstă potrivită pentru a participa la acest concurs. Și, de aici, acțiunea devine puțin mai alertă.
Calendar girl (vol. 4) de Audrey Carlan
Calendar girl a fost o serie care mi-a plăcut foarte mult. Deși subiectul nu e pentru oricine, având că personaj principal o damă de companie ( a se citi „damă de companie”, nu „femeie de moravuri ușoare”: „Dama de companie te poate însoți la întâlniri de afaceri, un weekend în străinătate, vorbește cu tine, are cultură generală, studii superioare, școala vieții.”), pentru mine a fost o serie din care poți învață câteva lucruri esențiale – despre iubire, prietenie, familie.
Cimitirul de Adrian Teleșpan
Cimitirul lui Telespan a fost o carte care mi-a plăcut. Am descoperit-o când îl căutăm pe autor, după ce a părăsit emisiunea Asia Express. Ce mi-a displăcut, într-o mică măsură, au fost scenele sexuale dintre personaje; au fost puțin prea complex descrise. Un aspect care mi-a plăcut a fost că autorul a ales să povestească experiențele lui cu persoane de același sex, el fiind gay, pentru că foarte puține cărți tratează acest subiect.
A ta veșnic, Lara Jean(vol. 3) de Jenny Han
A ta veșnic, Lara Jean e al treilea din trilogia Tuturor băieților pe care i-am iubit. Trilogia mi s-a părut cliseica, cu multe aspecte pe care le-am regăsit în alte cărți, dar mi-a dat o dispoziție bună după ce am terminat fiecare volum. Nu va pot spune prea multe, pentru că v-aș divulgă acțiunea ultimei cărți, dar v-o recomand când vreți ceva ușor, pe care să o citiți rapid.
Diana cu vanilie de Diana Sorescu
Diana cu vanilie e cartea care a venit la momentul potrivit. Romanul însumează toate articolele, din câte știu eu, postate de Diana Sorescu pe blog-ul ei, dar și câteva poezii.
Din fiecare capitol am preluat câte un sfat, o idee semnificativă.
Diana cu vanilie este despre viață, despre cum să treci peste obstacole, despre cum să iei doar lucrurile pozitive din fiecare zi.
Vreți o carte relaxantă, dar, în același timp, complexă? Atunci vă recomand să citiți această carte.
Deși autoarea nu mai este printre noi astăzi, a lăsat o parte din ea prin acest roman.
Din fiecare capitol am preluat câte un sfat, o idee semnificativă.
Diana cu vanilie este despre viață, despre cum să treci peste obstacole, despre cum să iei doar lucrurile pozitive din fiecare zi.
Vreți o carte relaxantă, dar, în același timp, complexă? Atunci vă recomand să citiți această carte.
Deși autoarea nu mai este printre noi astăzi, a lăsat o parte din ea prin acest roman.
Nebunie de-o vară de Tracy Brogan
Deși trebuia să citesc Nebunie de-o vară în lunile foarte călduroase, eu mereu lecturez cărțile în anotimpuri total nepotrivite. A avut o poveste frumoasă, amuzantă pe alocuri, cu răsturnări de situație. Mi s-a părut potrivită pentru această luna. La vara va povestesc despre O amintire de Crăciun. :)))
Bad romance de Heather Demetrios
Să vă mai spun cât de mult mi-a plăcut Bad romance? Nu îmi găsesc cuvintele despre acest român, deși nu e citită de foarte curând. Tot ce va pot spune e că o recomand în rândul adolescenților, pentru că pot extrage multe învățături.
În umbra pașilor tăi de Vitali Cipileaga
În umbra pașilor tăi am început-o prin martie și abia în aprilie am reușit să o termin. Prima parte a cărții mi se pare anostă, dar spre final totul prinde contur. Nu a fost pe placul meu din cauza abordării acțiunii. Scriitură e obisuita, nu are nimic original.
Chimie perfectă (vol.1) de Simone Elkeles
Chimie perfectă este chiar despre ora de chimie, dar și despre sentimentele lui Brittany Ellis, șefa majoretelor, și Alex Fuentes, mexicanul sexi care făcea parte dintr-o bandă de cartier. Mă așteptăm la mai multe controverse, la mai multe piedici pentru cei doi. În prima instanța, am crezut că cele trei volume sunt despre ei, dar doar în primul Brittany și Alex sunt personaje principale.
Eu, cea de pe locul doi de Cezara Zamfie
Despre Eu, cea de pe locul doi va voi povești în #recenziadeduminica, mult mai amănunțit.
Publicat pe 2 mai 2019
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu