Titlu: Vorbește cu mine
Autor: A. Stephanie
Număr pagini: 360
An publicației: 2017
Vorbește cu mine, este, într-o oarecare măsură, povestea fiecăruia dintre noi – îți amintește de fiorii primei iubiri, de neînțelegerile cauzate de lipsa de comunicare, de lacrimile amare, dar și de acea fericire care pare eternă.Ne regăsim în rândurile cărții, dar este povestea lor – povestea dintre Blake, un adolescent decis să nu vorbească deloc cu Bex, fata care este dispusă să suporte momente îndelungate de tăcere doar pentru a fi în compania lui. Asta până când el decide să vorbească. Dar cine știe dacă asta nu cumva complică lucrurile și mai mult.”” – Ți-ai făcut prieteni?O mulțime. Toată lumea vrea să fie prietenă cu un tip care nu vorbește.”
„Vorbește cu mine” este povestea a două persoane ce se interiorizează, încercând să nu își facă prieteni. Este povestea lui Bex și a lui Blake.
Unele lucruri nu se schimbă niciodată.De altele îți dai seama că sunt pe cale să o facă încă dinainte să se schimbe.
Bex îl întâlnește pe Blake în prima zi de liceu. În urmă unui conflict pe care îl are cu sora lui la cantină, Blake va primi porecla de „Indiferentul”, iar Sky „Arțăgoasa„. Crezând că este iubita lui, Bex este ofuscată de scandalul pe care l-au provocat, oprind rândul, ce înainta oricum destul de greu.
Pe ea o să o numesc Arțăgoasa, iar pe el Indiferentul, pentru că nu face altceva decât să își ducă mâna la buzunarul de la spate al pantalonilor army pe care îi poartă, privind-o indiferent. (…) E înalt, brunet și are o atitudine oarecum sumbră. Încerc să îmi dau seama ce a fost în mintea lui când a intrat într-o relație cu Arțăgoasa, dar nu găsesc nicio explicație plauzibilă.
Parcurgând pagină cu pagină, vom descoperi două personaje vulcanice, care ascund nenumărate secrete. Blake nu vorbește cu nimeni, nici măcar cu Bex, de care se simte atrasă, atracția fiind reciprocă și din partea ei. Rebecca/Bex nu îl forțează să vorbească, deși își dorește să îi audă vocea. Când acest lucru se întâmplă, accentul lui britanic îi rămâne întipărit în minte, dar, mai ales, în inimă, pentru că știa că nu îl va auzi prea des.
Relația dintre cei doi, la început, este una de cunoaștere, de pregătire a „terenului”. Dar, cu fiecare ocazie în care Blake nu se poate abține din a-i vorbi, relația evoluează, evoluând și sentimentele pe care și le poartă. Totul începe de la atracție fizică, până ajunge la iubire.
Totul dintre cei doi este pur. Este o dragoste adolescentină prin care ajung să se cunoască pe ei înșiși, nu doar pe cei de lângă ei.
Deși cartea este bazată pe un clișeu, are „acel ceva” ce te face să nu o mai lași din mâna. Dacă o citești în perioada potrivită, cum ar fi între 14 și 18 ani, este mai mult decât potrivită. Te regăsești în ea. Vezi suferința aia trecătoare pe care o ai când cel de care iti place nu te bagă în seama, când plângi cu lacrimi de crocodil că e cu o altă față.
„Vorbește cu mine” a venit la fix pentru perioada prin care trec!
Și o să vorbesc. Al naibii să fiu de nu o să fac asta.
Publicat pe 4 iulie 2018
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu