1. Prezintă-te în câteva cuvinte pentru cei care nu te cunosc.
Bianca Mîciu: Aș putea spune despre mine că sunt o visătoare ambițioasă, o optimistă convinsă care nu renunta la visurile sale.
2. Ai simțit vreodată că ți-ai oferit sufletul, pe tavă, în față cititorilor?
Bianca Mîciu: Mi-am oferit sufletul pe tavă pentru că în spatele acestei cărți se află mici secrete adolescentine ale mele, dar, în general, nu stau să dau explicații când observ că nu sunt înțeleasă.
3. Ce persoane ți-au fost alături când ai publicat? (membri ai familiei, prieteni etc.)
Bianca Mîciu: Cei care mi-au fost alături în acest demers: părinții, colegul meu Corneliu Stoica, doamna profesoară de română, directorul școlii, psihologul școlii, Mindi Kay Mădă.
4. Cu ce alți autori ești prietenă și cum te-au ajutat să îți îmbunătățești scrisul?
Bianca Mîciu: Diana Farca mi-a făcut prefața romanului, Sandra Coroian m-a ajutat la coperta și multe alte sfaturi, ea fiind prima pe care am întrebat-o dacă îmi poate da mai multe informații despre ce presupune acest traseu. Anamaria Gheorghiță care mi-a fost alături zi și noapte, indrumandu=mă despre tehnicile ce trebuie urmate, dar și Ungureanu Marius ce m-a motivat să nu renunț la visul meu.
Mulțumesc, Zina Zen, pentru prefața volumului de poezii, mulțumesc autorilor care mi-au făcut recenzii: Ungureanu Marius, Anamaria Gheorghiță, Lorena Lenn, Rodica Maria Mijaiche, Suzana Tănase, Nicoleta Tudor, Geambașu Valentina.
5. Câte lucrări neterminate ai?
Bianca Mîciu: Am în plan volumul al doilea al romanului „Paranoia”.
6. Care va fi următoarea publicație?
Bianca Mîciu: Volumul al doilea al romanului „Paranoia”.
7. Ți se pare dificil să creezi personaje de sex opus?
Bianca Mîciu: Să știi că mi se pare chiar mai ușor să concep personaje de sex opus, deoarece mereu mă atrag lucrurile misterioase, iar eu încerc să îmi creez o viziune proprie.
8. Ce îți place cel mai tare la cartea ta? Care e citatul de care ești cea mai mândră?
Bianca Mîciu: „Pentru a ajunge la un răspuns concret, trebuie să te obișnuiești cu ideea că, se pot deduce multe ipoteze, dar, niciodată, o concluzie.”
9. Ce sfaturi oferi tinerilor scriitori?
Bianca Mîciu: Să scrie din pură pasiune, să fie ei scriind, dar mai ales să fie visători. De ce visători? Pentru că marile realizări încep printr-un simplu vis.
10. Câteva cuvinte de încheiere?
Bianca Mîciu: Că încheiere, le mulțumesc tuturor celor care cred în mine, cititorilor mei, mulțumesc oamenilor care scriu, căci este o speranța unică în această lume dominată de non valori. Îți mulțumesc, Adele, pentru acest interviu minunat.
Și eu mulțumesc pentru acest interviu de excepție!
Publicat pe 28 iunie 2018
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu