Să va spun cum am început eu să citesc cartea? Participând la un schimb de cărți, "Coroana de spini și stele" (vol.1) a fost aleasă, iar eu de abia o atinsesem de când am primit-o la un premiu. Așa că nu puteam să o trimit fără că măcar să o răsfoiesc puțin. De la așa zisul răsfoit, am ajuns să o citesc până la ultima pagină. Atât de mult mi-a plăcut! Nu știu ce stilou magic ai, Lina, sau cu ce har ai fost înzestrată, însă ești genială! G-E-N-I-A-L-A!
Și, dacă tot am început recenzia în altfel, nu pot decât să adaug că: Daniel Atlasus Gabriel Roth, dacă erai o persoană reală, te-aș fi bătut cu mâna mea!
Primul aspect pe care l-am observat la carte a fost coperta, căreia nu am rezistat să îi aduc niște strălucire într-o aplicație de editat. Primul impact m-a dus cu gândul la un fantasy și așa nu mai citisem de mult. De obicei, prefer să încep o carte fără să știu nimic despre ea, nici măcar descrierea. Tot înaintând în pagini, mă întrebăm "Unde naiba e fantasy-ul ăla? Cât să mai aștept după el?". Răspunsurile au venit atunci când m-am încumetat să citesc descrierea. Da, chiar m-a lăsat mască.
Medeea Pop este o tânăra din Maramureș, care a trăit până la vârstă de șapte ani doar cu tatăl, mama ei murind când era foarte micuța. Am avut parte de o sumedenie de motive tradiționale, de o credință foarte puternică în Dumnezeu și de descrieri minuțioase ale locurilor în care am călătorit și eu datorită cărțîi.
Primind oferta de a fi model pentru o campanie publicitară, protagonista acceptă imediat, știind că va putea câștigă destui bani pe care îi va investi în sala de dans. Am apreciat această dăruire a ei, umanitatea și bunătatea de care dădea dovadă. Medeea este un personaj special, foarte bine conturat. Deși are doar 22 de ani, este stagiară la o firma de avocatură și deține o sala de dans în care ajută copiii ce vor să scape de viciul pentru droguri. Toate acestea nu se datorează numai ambiției și constiiciozitatii, ci și celor doi evrei, Aron și Ana, care o cresc de la vârstă de 7 ani. Tatăl ei a fost de acord să o dea în grijă lor, pentru că, astfel, soarta ei este mai bună.
Cu ocazia plecării la New York, Medeea îl reîntâlnește pe Jacob, nepotul celor care au crescut-o și pentru care nutrea o pasiune încă de mică. Diferența de vârstă dintre cei doi este de aproape 13 ani, însă asta nu o împiedică pe Medeea să îl iubească. Între cei doi este și o strânsă relație de prietenie.
Medeea va locui în apartamentul unui alt prieten, Ștefan, acesta fiind plecat în Tokyo, tot pentru a fi model. La scurt timp o cunoaște pe Jessica, care are o poveste tristă de viață: abia ce a scăpat de viciul pentru droguri și alcool și care dorea să își recapete fiica.
La scurt timp, un apel îi va schimbă viață pentru totdeauna. Jessica o cheamă la apartamentul ei, unde îi va cere o mare favoare. Având nevoie de bani pentru a câștigă custodia fiicei ei, tânăra de 23 de ani participa la orgii mascate, la care nu era întotdeauna alea, însă primea de fiecare dată. Ghinionul face că Jessica să fie maltrata de actualul iubit, acest fapt făcând că ea să nu mai poată participa. Astfel, Medeea se vede pusă în față unei decizii importante. Deși are un vag sentiment de neindoiala, acceptă. Ceea ce urmează parcă mi-a produs mie fiori de durere. Protagonista va fi aleasă la această orgie, iar, în urmă ei, își va pierde puritatea și tot ceea ce era mai bun în ea. Întâmplarea nefericită îi va produce răni sufletești, pe care greu le va face să se cicatrizeze. Nemaiputând să suporte durerea interioară, se întoarce în România, unde, într-o zi oarecare, va descoperi că are în contul bancar cu un milion de lire mai mult, care nu sunt de altundeva decât de la bărbatul care i-a furat, în ciuda protestelor, tot ce avea mai scump. O parte din ea se rupe, iar gândul îi rămâne doar la acea seară.
Când rănile sufletești nu o mai dor atât de tare, află că așteaptă un copil. Îi va apărea de partea pe Aron și Ana, Doru și Sonia, prietenii ei care o ajutau cu trupa de dans, însă tatăl ei este supărat pe iraționalitatea de care a dat dovadă.
Medeea e nevoită să învețe să trăiască cu această traume și să accepte că mogâldeață din pantecul ei este nevinovată. De fapt, copilul pe care îl așteaptă devine tot ce are mai bun.
În următoarele luni va fi contactată de o fundație, Hope Trust, care se ocupă cu ajutorul oamenilor nevoiași. Astfel, va pleca împreună cu Sonia și Doru la Cannes, unde se va ocupă de câștigarea cât mai multor fonduri pentru "Alimenta", fundația și proiesctul ei de suflet.
Prin participarea la aceste evenimente îl întâlnește pe Daniel Atlasus Gabriel Roth, cel pe care vreau eu neapărat să îl ciufulesc puțin. Daniel este bancher și deține fundația Hope Trust. Pe lângă fundație, deține și controlul asupra persoanelor din jurul lui. Povestea dintre cei doi va fi când incendiară, când prea înghețată.
Continuarea m-a lăsat masca. Rigiditatea și duritatea cu care este tratată Medeea de către Daniel m-a enervat la culme. Mi-aș fi dorit că ea să fie mai puternică, să nu tânjească atât de mult după el.
Mi-au plăcut toate detaliile, descrierile personajelor, povestea, în primul rând. Finalul m-a lăsat cu gură căscată și cu un gol în stomac. Aștept volumul doi cu nerăbdare!
Pentru colaborari si alte mesaje, ma puteti contacta pe mail-ul andreeaboaca222@gmail.com si pe pagina Povesti la rascruce.